Your search results

Eiendomsmarkedet i Nord-Kypros

Nord-Kypros er Europas nyeste “hot spot” for eiendomsinvesteringer i Middelhavet. Flere tusen svensker har allerede investert her, og flere og flere mennesker får øynene opp for dette fantastiske stedet. Det er sterk etterspørsel etter eiendommer akkurat nå, og prisene har steget jevnt med 5-10% årlig de siste 5 årene.

De store regionene Kyrenia og Famagusta vokser raskt, det bygges mange nye hjem langs nord- og østkysten, og det er en balanse mellom tilbud og etterspørsel. I tillegg investeres enorme mengder penger i infrastruktur, utdanning, helsetjenester og turisme.

Nord-Kypros lovgivning er basert på engelsk lov og eiendomstransaksjoner gjøres i britiske pund (GBP). I tillegg eier du eiendommen 100%, dvs. ikke noe samarbeidssystem.

Sammenlignet med for eksempel den spanske sørkysten og Sør-Kypros er prisene på Nord-Kypros fortsatt halvparten så mye. Nybygde leiligheter i nærheten av stranden med en fantastisk standard der basseng, treningsstudio, spa etc. er inkludert i boligområdet koster fra 500 000 SEK, inkludert havutsikt og stor terrasse. Villaer med privat basseng og havutsikt inkl. Møbler, AC og hvitevarer koster fra 1.300.000 SEK.

Ulike typer eiendommer

Det er forskjellige typer eiendommer å kjøpe; nyproduserte eiendommer, eiendommer under oppføring og ”off plan”, noe som betyr at eiendommen er i planleggingsfasen. Det er også et stort utvalg av brukte eiendommer som kjøpes av privatpersoner gjennom en megler, vanligvis fullt møblert inkl. AC, hvitevarer etc.

plassering

Nord-Kypros tilbyr noe for enhver smak; eiendommer nær sjøen med havutsikt, direkte på stranden, rolig boligområde nær byen, sentral beliggenhet i byen nær alle fasiliteter, nær golf eller rett og slett litt av alt.

Finansiering

Som svensk statsborger kan du få et lån fra en nord-kypriotisk bank til 50 av kjøpesummen til en årlig rente på 6-8. Dette gjelder bare for eiendommer med registrerte skjøte (ikke “off plan” egenskaper og eiendommer under bygging). For å bli innvilget et lån, må du oppfylle visse krav fra banken, inkludert renteinntekter fra hjemlandet.

Den vanligste er å låne en ev. eiendom i Sverige for eiendomskjøp i utlandet. Dette betyr at men ta opp et lån på et eksisterende boliglån med en betydelig lavere rente enn hva en nord-kypriotisk bank tilbyr.

For eiendommer som er av plan, under bygging eller nybygg, tilbyr byggefirmaer en finansieringsplan som vanligvis kalles “inhouse lån” eller “betalingsplan”. Dette varierer mellom selskapene, men vanligvis betaler du 25-30 av kjøpesummen når du signerer kjøpsavtalen og resten i avdrag slate for 3-5 år uten renter eller til en lavere rente enn bankens.

Utleie

Det er stor etterspørsel etter leiligheter og villaer til leie fra turister og til og med studenter i Nord-Kypros. Hvis du ikke vil eller ikke kan leie ut selv, hjelper byggefirmaene med årlige leietakere eller flere midlertidige leietakere. De tilbyr en komplett “nøkkelferdig” administrasjonspakke med sikker utleie og forvaltning av eiendommen.

Uthyrningsgaranti

Noen byggefirmaer tilbyr leiegaranti, noe som betyr at du mottar leieinntekter (6 – 7% av kjøpesummen) uavhengig av om eiendommen din leies eller ikke.

Hvorfor Nord-Kypros?

  • 340 solskinnsdager i året med fantastisk natur og mennesker – du kan klare deg med engelsk på hele øya.
  • Eiendomsprisene er 50% lavere enn for eksempel Sør-Kypros og Spania (god tid å investere).
  • God investering; Eiendomsprisene stiger med 5-10% årlig.
  • Når du ikke er der, leier du ut og betaler dermed overnatting i solen.
  • Sjenerøst skattesystem, ekstremt lav kriminalitet, velfungerende helsetjenester, engelsk lovgivning.
  • Betydelig lavere levekostnader enn for eksempel Sør-Kypros og Spania.
  • Du eier eiendommen 100% – ingen aksjepost
  • Urørt natur, turstier, naturlige strender etc.
  • Bare 4 timer unna

Hvorfor det er helt trygt å kjøpe eiendommer på Nord-Kypros

Den urokkelige eiendomskommisjonen (Ubevegelig) ble opprettet av Den europeiske menneskerettighetsdomstolen i 2005 for å gi greske kyprioter en lokal løsning for land eller krav. Tidligere var deres eneste mulighet til å vende seg til “Den europeiske menneskerettighetsdomstolen” (ECHR), som var unødvendig kostbart og tidkrevende for både retten og saksøker.

IPC har sitt kontor i Nikosia og virksomheten offisielt startet på 17 Mars 2006.

I tillegg til å gi en løsning for saksøkerne, har det også ført til fullstendig beskyttelse for kjøpere av eiendommer i nord.

ECHR har uttalt at det er en endelig og effektiv løsning på Kypros-problemet. Saksøkerne kan få enten økonomisk kompensasjon eller kompensasjon med andre land (dersom eiendommen ikke er forbedret eller overført til en annen).

IPC har med hell bidratt til en omfattende løsning på landproblemet i Nord- og Sør-Kypros.

I tillegg har IPC nylig klart å håndtere utveksling av land mellom tyrkiske og greske kyprioter, noe som reduserer den økonomiske byrden på IPC.

En studie av ECHR om alle beslutninger om landspørsmål, gir total sikkerhet og beskyttelse for kjøpere av eiendommer i Nord-Kypros. Kjøpere er også beskyttet og kan føle seg helt trygge i det faktum at ECHR er Høyesterett og dens avgjørelse er endelig og unappealing.

Les mer www.tamk.gov.ct.tr

Sammenlign eiendommer