Your search results

Famagusta (Gazimağusa) – Othellos byen

Byen Famagusta på østkysten er et av de fineste eksemplene på middelalderarkitektur i det østlige Middelhavet. Gamlebyen er full av historie i den grad det vanligvis kalles et stort utendørs museum. Her vandrer du blant majestetiske ruiner i romantiske omgivelser oversvømmet med palmer og bougainvilleas.

Gjennom århundrene har flere riker styrt byen, som har satt sitt preg på bygninger og arkitektur. Den gamle byen er omgitt av en steinmur bygget av Lusignans på 1300-tallet. Det som gjør veggen så spesiell er at den er helt intakt og veldig godt bevart. Hvis du vil ta en spasertur i historiens fotspor, er bymuren et godt sted å starte.

Petek konditori

Hvis du er i Famagusta, bør du definitivt stoppe ved det tradisjonelle Petek Patisserie. Konditoriet er en lokal kjendis som er populær for sine tradisjonelle pistasj-fylte og honningdryppende bakverk. Veggene er dekorert med arabisk porselen, folkedrakter og leirepotter. Koselig som det antyder, og perfekt for en pause på historieturen gjennom gamlebyen.

Petek Patisserie konditori

Gamleby

Fra Petek Patisserie er det ikke mange trinn til gamlebyens livlige torg. Her er den stolte moskeen Lala Mustafa Pasha, den største av alle middelalderske bygninger i Famagusta og en av de mest fantastiske eksemplene på gotisk arkitektur rundt det østlige Middelhavet. Rett ved siden av ligger det venetianske palasset og St. George of the Greeks Church.

Utenfor murene er Famagusta en ganske utbredt by med mye shopping og restauranter. Det er også en livlig studentby, da Kypros ‘eldste universitet, Eastern Mediterranean University, ligger her.

Gamla stan

Kilometer lange strender

Når varmen har tatt tak rundt Famagusta, søker mange innbyggere og turister tilflukt på stranden. Famagusta er en stor by med nærhet til mange fantastiske strender. Den nærmeste, og derfor kanskje mest besøkte, er Palm Beach, som er et steinkast unna de gamle bymurene.

På stranden er det solsenger og parasoller til leie. Det er også en snackrestaurant for lette lunsjer. Rett ved siden av Palm Beach står Varoshas forlatte hotelllegemer, et merkelig syn og en trist påminnelse om det som har vært.

Palm Beach

Historiske severdigheter

Hvis du går bare noen få minutter fra Famagusta, finner du langs kysten utrolige strender med hvit sand og turkis badevann. Det er også hjemmet til viktige historiske steder som ruinene av Salami og St. Barnabas kloster.

Sammenlign eiendommer