Your search results

Iskele (Trikomo) – kilometer med sandstrender

Tar du veien nordover ut av Famagusta, havner du til slutt i Iskele, også kjent under det greske navnet Trikomo. På kartet er navnet på stedet merket Yeni Iskele, “New Iskele” på tyrkisk, som en påminnelse om innvandringen fra innbyggerne fra det tyrkisk-kypriotiske distriktet Iskele i byen Larnaca på sørkysten av øya. De tyrkisk-kypriotene som bodde der ble tvunget til å flykte fra hjemmene sine i 1974, og måtte senere bosette seg i Trikomo, som da ble omdøpt.

I sentrum av landsbyen kan du besøke kirken St James fra 1500-tallet og Iskele’s Icon Museum, Panagia Theotokos Church. Hvert år arrangeres en internasjonal folkedansfestival i Iskele, som tiltrekker seg mange besøkende. Men det Iskele er mest populært for er de lange gylne strendene. Long Beach er uten tvil en av de mest besøkte strendene på Kypros. Den strekker seg miles og miles langs kysten, med myk sand, solsenger og strandbarer. Det er også en palmetrær promenade og lekeplasser for barn.

Iskele, Long Beach
Long Beach, Iskele

Iskele er en liten by som vokser jevnt og trutt med mange nye leilighetsprosjekter som dukker opp langs kysten. Fra Iskele er du nær nasjonalparkområdet Karpaz som ligger på den østligste spissen av øya, her kan du se ville esler og skilpadder legge egg. På vei ut til Karpaz passerer du den rolige fiskerlandsbyen Bogaz som er hyggelig å stoppe ved, samt kyststripen ved Bafra hvor du kan sjekke inn på et av de femstjerners luksushotellene der. Generelt er det mange små landsbyer, alle unike på sin egen måte, å besøke i denne delen av Kypros.

Karpaz Gate Marina
Iskele

Fra Iskele er du også nær nordkysten, som nås ved å krysse fjellkjeden Beşparmak. Her oppe kan du stoppe for å oppdage ruinene til Kantara Castle mens du blir fascinert av den fantastiske panoramautsikten over Middelhavet.

Sammenlign eiendommer