Your search results

Kyrenia (Girne) – Middelhavets perle

Som en streng med perler strekker den hvite havnebyen Kyrenia seg langs havet. Med den typiske karakteren til en middelhavsby har Kyrenia lenge vært et sentrum for turisme på øya.

Det er utmerket å bli kjent med byen til fots. Langs de brede handlegatene kan du finne gode priser til mye lavere priser enn hjemme. Hvis du svinger av i en av de små sjarmerende sidegatene, finner du koselige kafeer hvor du kan slå deg ned for en kopp tyrkisk kaffe med lokalbefolkningen.

Den ikoniske havnen

Hvis du fortsetter å gå, vil du før eller senere ankomme byens ikoniske havn. Her ligger båter i alle mulige farger og gni mot hverandre i solskinnet. Den hesteskoformede havnen, som etter mørkets frembrudd badet i det gyldne lyset fra hundrevis av lykter, er byens naturlige samlingssted. Restaurantene har et bredt utvalg av kulinariske opplevelser, med alt fra sjømat til tradisjonell kypriotisk mat som småretter Meze og halloumi-ost. Her kan du få servert både tunfisk og sverdfisk direkte fra havet.

Kyrenias gamle havn

Kyrenias historiske slott

Ved siden av havnen ligger Kyrenias historiske slott. Den stolte bygningen som bærer relikvier langt tilbake i tid, har et museum der besøkende blant annet kan se et forlis av et 2300 år gammelt handelsskip.

Kyrenia slott

Bellapais

Hvis du vender deg bort fra havet, vil du se den enorme fjellkjeden Beşparmakbergen som ser ned mot byen. Rett ved foten av fjellet, like øst for Kyrenia, ligger den ekte landsbyen Bellapais, som med sine svingete gater og hjemmekoselig atmosfære tiltrekker seg mange besøkende. Bellapais middelalderske kloster er et must å besøke her.

Ballapais Abbey

Hilarion slott

Hilarion Castle er et annet magisk sted å bli kjent med. 732 meter over havet strekker seg de godt bevarte ruinene av det som en gang var et slott bygget for å forsvare kysten av Kypros mot piratangrep. St. Hilarion Castle er et perfekt utfluktsmål for de som liker å vandre i frodig natur. De ujevne trinnene og de smale stiene kan være ganske krevende, så et godt tips er å bruke behagelige treningssko og å ta med rikelig med drikkevann.

Hilarion Castle

Med sitt behagelige klima har Nord-Kypros blitt et opplagt mål for golfere som kan delta i sporten sin her hele året. Korineum Golf & Beach Resort ligger øst for Kyrenia, og tilbyr atten hull i vakre omgivelser med fantastisk utsikt over den grønne uberørte kysten.

Rundt Kyrenia er det mange strender å velge mellom. Escape Beach, Oris Beach og Alagadi Beach er bare noen få av dem.

Escape Beach

Det er mange hoteller å velge mellom, alt fra store kasinohoteller til mindre boutiquehoteller. Hvis du er et større selskap på jakt etter bolig, kan et alternativ være å leie et hjem. Mange blir så forelsket i øya at de velger å bosette seg her permanent.

Cratos Premium Hotel
Lord Palace Sky Bar

Sammenlign eiendommer