Your search results

Nicosia (Lefkoşa) – tidernas magi

Midt i hjertet av Kypros ligger landets hovedstad Nicosia (Lefkoşa). Den grønne linjen går rett gjennom byen, og skiller det tyrkisk-kypriotiske nord og det gresk-kypriotiske sør, noe som gjør Nicosia til den eneste delte hovedstaden i verden. Byens historiske og kulturelle inndeling gir en interessant opplevelse. Det er ikke noe problem å krysse grensen til hver side, bare husk å ta med passet ditt!

Sørlige og nordlige Nikosia

Det er flere grenseoverganger å velge mellom, avhengig av om du vil ta bilen eller gå. Mange turister som besøker Nicosia om dagen benytter anledningen til å gå over til den andre siden ved grenseovergangen Ledra Street. På sørsiden finner du Nicosias største handlegate, Ledra Street, med butikker som H&M, Bershka og Pull & Bear.

Det er også fine lokale restauranter, så vel som internasjonale hurtigmatsteder som McDonald’s og Subway. Går du over til nordsiden, havner du direkte i de velbevarte gamle tyrkiske kvartalene. Her er de smale gatene fylt med smykkebutikker, koselige kafeer og butikker som selger identiske eksemplarer av kjente klesmerker.

Ledra street - södra Nicosia
Buyuk Han - Nord-Nicosia

Reiserapportere som har besøkt Nikosia har en dårlig vane å beskrive kontrasten mellom handlegatene som et slags symbol som taler for hele øya; at man krysser grensen fra den moderne gresk-kypriotiske siden, til den uutviklede tyrkisk-kypriotiske siden. Mest sannsynlig anstrengte disse journalistene seg aldri for å krysse til Nord-Kypros, men nøyde seg med å ta bare noen få skritt over grensen til hovedstaden.

Det at forskjellene på begge sider oppleves som store, skyldes at grenseovergangen ved Ledra Street ligger mellom Sør-Nicosias mest moderne handlegate og Nord-Nicosias “gamleby”. Hvis du vil ha nye butikker og større shoppingkomplekser, kan du gå lenger inn i den tyrkisk-kypriotiske delen av byen. På handlegaten Mehmet Akif Cd (Dereboyu) er det et bredt utvalg av butikker, for eksempel Mango, Polo og Terranova.

Nicosia er Kypros administrasjonssenter og senter for kunst, kultur og underholdning. Innenfor gamlebyens venetianske festningsmurer er det flere interessante museer og severdigheter å besøke. Her er det også tett mellom barer og restauranter for de som vil nyte mat og drikke i et historisk miljø.

Gamla stan - norra Nicosia

Sammenlign eiendommer